1 კგ ფქვილი
1 ს/კ საფუარი
1 ს/კ მარილი
400-500 გრ თბილი წყალი
100გრ ოდა სპრედი მოსაზელად
ფქვილი გაცრათ და ცენტრში პატარა ჭაბურღილი გააკეთეთ. დაუმატეთ საფუარი და მარილი, დაასხით ცოტაოდენი თბილი წყალი და ჩანგლით ურიეთ, რომ საფუარი და მარილი გაიხსნას და ცოტა ფქვილი შეურიოთ. დააფარეთ თასი ქსოვილით და აცადეთ საფუარი გააქტიურდეს. 10 წუთის შემდეგ დავამატოთ წყალი და მოვზილოთ ცომი, დავამთავროთ ოდა სპრეით მოზილეთ. როცა ცომი კარგად ამოვა, ისევ მოვზილოთ და მესამე აწევაზე მზადაა გამოსაცხობად. ჩახნაკინის შიგთავსი, ელგას სტილში: ჭარხალი წვრილად დავჭრათ. ფოთლებს და აურიეთ ხახვი, კამა, კილანტრო, მსხვილ დაფქული წითელი წიწაკა და ყველი გემოვნებით.
გამოაცხვეთ 250°C-ზე გახურებულ ღუმელში და როცა გაცხელდება, ზემოდან წაუსვით ზეთი.