გრინვილის ლოგო ინგლისური
__wf_დაცულია მემკვიდრეობა
საცხობი

ოსური ჭახნაკინა

March 14, 2024
5 წუთის წაკითხვა
პოსტები
ოსური ჭახნაკინა

1 კგ ფქვილი

1 ს/კ საფუარი

1 ს/კ მარილი

400-500 გრ თბილი წყალი

100გრ ოდა სპრედი მოსაზელად

ფქვილი გაცრათ და ცენტრში პატარა ჭაბურღილი გააკეთეთ. დაუმატეთ საფუარი და მარილი, დაასხით ცოტაოდენი თბილი წყალი და ჩანგლით ურიეთ, რომ საფუარი და მარილი გაიხსნას და ცოტა ფქვილი შეურიოთ. დააფარეთ თასი ქსოვილით და აცადეთ საფუარი გააქტიურდეს. 10 წუთის შემდეგ დავამატოთ წყალი და მოვზილოთ ცომი, დავამთავროთ ოდა სპრეით მოზილეთ. როცა ცომი კარგად ამოვა, ისევ მოვზილოთ და მესამე აწევაზე მზადაა გამოსაცხობად. ჩახნაკინის შიგთავსი, ელგას სტილში: ჭარხალი წვრილად დავჭრათ. ფოთლებს და აურიეთ ხახვი, კამა, კილანტრო, მსხვილ დაფქული წითელი წიწაკა და ყველი გემოვნებით.

გამოაცხვეთ 250°C-ზე გახურებულ ღუმელში და როცა გაცხელდება, ზემოდან წაუსვით ზეთი.

გააზიარეთ ეს პოსტი